Denk je aan zelfdoding?
Heb je nu hulp nodig?

Denk je aan zelfdoding?

Vrijdag

9 september

De vrijdag startte in Hoorn, bij de Regionale Cliënten Organisatie (RCO) De Hoofdzaak aan de Wilhelminalaan in Hoorn. Wethouder Marjon van der Ven en Monique Kavelaars van 113 openden gezamenlijk de dag en benadrukten het belang van samenwerken bij suïcidepreventie. Kavelaars: “Met Samen Minder Suïcide leggen we vanuit 113 de verbinding met gemeenten en andere partijen. De enige weg om ieder huishouden te kunnen bereiken, is door dit belangrijke onderwerp gezamenlijk op de agenda te zetten en op bestuurlijk niveau hierin samen te werken. Ik spreek graag mijn waardering uit over wat jullie in Hoorn allemaal doen, heel mooi werk!”.

Gesprek op een ‘1K Z1E J3’ bankje

Na een korte wandeling richting het Wilhelminaplantsoen nam wethouder Marjon van der Ven plaats op een ‘IkZieJe’-bankje, voor een gesprek met een ervaringsdeskundige. Vervolgens liep de groep terug en werden ze bij de koffie getrakteerd op ware Roadtrip petitfours. 

Marianne Frieling, Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige bij GGZ Noord-Holland-Noord, gaf een inspirerende ‘talk’ over inzet van keukentafelgesprekken met jongeren en het belang van het bereiken van het sociale netwerk dat achterblijft na een suïcide van een jongere. Hierbij is de timing, wie neemt het contact op en hoe doe je dat dan belangrijk om bij stil te staan. Dit gebeurt altijd op een tijdstip dat deze nauwe omgeving van de jongere goed uitkomt, daarin flexibel zijn is erg belangrijk.  Ook sprak zij over de inzet van suïcidepreventie in het onderwijs. Na haar bevlogen verhaal volgde een luid applaus. Het programma eindigde met een ijzersterke, korte presentatie van de nieuw ontwikkelde signaleringskaart voor professionals in het onderwijs. 

De laatste stop: Leidschendam

De laatste stop van de Roadtrip was GGZ Rivierduinen in Leidschendam. Hier vonden  speeddate gesprekken tussen medewerkers plaats, om op die manier kennis uit te wisselen.

Waar zijn we?

Gallery

Blijf op de hoogte!

Op de hoogte blijven van de activiteiten van Samen Minder Suïcide? Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Publiekscampagnes gericht op algemene mentale thema's., zoals eenzaamheid, geldzorgen, prestatiedruk

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam quis congue sem, eget ultricies tellus. Suspendisse hendrerit facilisis quam quis accumsan. Phasellus eu mauris non magna consectetur dignissim. Etiam ornare orci ipsum, hendrerit cursus sem fermentum ut. Morbi eu sapien non libero vehicula consectetur eu consequat felis. Donec neque magna, facilisis non aliquet at, porta vel orci. Nam facilisis ultrices dolor, nec ornare risus tincidunt nec.

Download het workshopmateriaal

Download het workshopmateriaal

Download het workshopmateriaal

wie ben jij?