Denk je aan zelfdoding?
Heb je nu hulp nodig?

Denk je aan zelfdoding?

Start campagne ‘1K Z1E J3’

Roadtrip Nieuws

Verschillende gemeenten doen mee aan de vervolgcampagne van ‘1K Z1E J3’ in de week van World Suicide Prevention Week 2022. De eerste ‘1K Z1E J3’ campagne die vorig jaar liep, moedigde iedereen die vermoedde dat iemand in zijn of haar omgeving dacht aan zelfdoding aan om daar een gesprek over te beginnen met diegene. Dat werd toen met name uitgedragen op sociale media. Dit jaar wordt die boodschap uitgedragen in het straatbeeld: op openbare bankjes. Het bankje in de openbare ruimte wordt verheven tot plek om even de tijd te nemen om te zien hoe het met iemand is, en wordt mogelijk een plek waar het gesprek over zelfdoding plaatsvindt. Op deze bankjes wordt namelijk een gouden plaque bevestigd met de campagnetekst: Een goed gesprek begint met iemand écht zien. Het doel is om het gesprek te stimuleren, elkaar echt te zien en suïcidale gedachten bespreekbaar te maken.

De campagne zal o.a. bestaan uit een campagnewebsite, een serie interviews met bekende en minder bekende Nederlanders, en zo veel mogelijk bankjes waar gesprekken plaatsvinden in Nederland. Om dit initiatief te promoten, nemen ook tijdens de Roadtrip verschillende mensen plaats op een bankje om het gesprek met elkaar aan te gaan over mentale gezondheid en het belang om elkaar echt te zien en suïcidale gedachten bespreekbaar te maken.

Deel artikel :

Publiekscampagnes gericht op algemene mentale thema's., zoals eenzaamheid, geldzorgen, prestatiedruk

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam quis congue sem, eget ultricies tellus. Suspendisse hendrerit facilisis quam quis accumsan. Phasellus eu mauris non magna consectetur dignissim. Etiam ornare orci ipsum, hendrerit cursus sem fermentum ut. Morbi eu sapien non libero vehicula consectetur eu consequat felis. Donec neque magna, facilisis non aliquet at, porta vel orci. Nam facilisis ultrices dolor, nec ornare risus tincidunt nec.

Download het workshopmateriaal

Download het workshopmateriaal

Download het workshopmateriaal

wie ben jij?