Denk je aan zelfdoding?
Heb je nu hulp nodig?

Denk je aan zelfdoding?

Gratis webinar Schulden en Suïcidepreventie met Nadja Jungmann

Nieuws

13 maart 2023

Suïcidepreventie begint bij de eerste onbetaalde rekening. Werk je in het schuldendomein en kom je in je werk mensen tegen met geldzorgen en/of schulden die wanhopig zijn? Meld je dan aan voor het gratis webinar Schulden en Suïcidepreventie met hoogleraar schuldenproblematiek Nadja Jungmann. Op donderdag 30 maart van 16:00 tot 17:00 uur praten we over de enorme impact van schuldenproblematiek en geven we concrete handvatten voor het voeren van een gesprek over zelfdoding.

Schuldenproblematiek kan moedeloos maken. Mensen met schulden hebben twee keer zo vaak suïcidale gedachten als mensen zonder schulden. “Daarom roep ik iedereen die werkt met mensen met financiële problemen op om de webinar te volgen. Juist nú is het belangrijk omdat geldstress en schuldenproblemen toenemen”, vertelt Nadja Jungmann. “Praten over zelfdoding helpt, maar veel vrijwilligers en professionals vinden het best spannend om het gesprek aan te gaan. Tijdens het webinar krijg je handvatten om te praten over zelfdoding.” De webinar komt voort uit het Landelijke Agenda project ‘Signaleren van suïcidaliteit van mensen met geldzorgen’.

Programma 30 maart

Het webinar is interactief. Alle deelnemers kunnen vragen stellen via de chat. Het programma is als volgt opgebouwd:

  • De actualiteit van geldzorgen en schulden door Nadja Jungmann
  • Onderzoek en samenhang van schulden en suïcidaliteit
  • Trainingsmateriaal ‘Gesprek over zelfdoding’ door Nadja Jungmann en Jessica Burger, teammanager schuldhulpverlening Orionis.

Aanmelden

Ben je er bij 30 maart om 16:00 uur? Meld je dan nu aan.

Voor vragen voor de sprekers of technische vragen kun je een mail sturen naar webinars@medonline.nl.

Gratis workshop Schulden & Suïcidepreventie

Op samenmindersuicide.nl/schulden vind je laagdrempelige tips en workshopmateriaal voor iedereen die samenwerkt met mensen met schulden. Om je zo goed mogelijk te helpen bij het herkennen van signalen en het voeren van een gesprek over zelfdoding bieden wij materialen die aansluiten bij jouw rol. Download direct de gratis workshop.

Download het workshopmateriaal

Download het workshopmateriaal

Download het workshopmateriaal

wie ben jij?