Denk je aan zelfdoding?
Heb je nu hulp nodig?

Denk je aan zelfdoding?

Nieuws

Projectleider Antwan Wiersma genomineerd voor de Shakingtree Award 2022

17 oktober 2022

Antwan Wiersma is binnen de Landelijke Agenda Suïcidepreventie vanuit Stichting Aurora projectleider voor het project “Actieve samenwerking met naasten”. Voor zijn onvermoeibare inspanningen voor betere zorg en begeleiding van nabestaanden, is hij genomineerd voor de “Shakingtree Award 2022”. Deze prijs wordt door het Ministerie van VWS toegekend aan mensen die op een positieve manier aandacht vragen voor verbetering in de zorg. De prijs wordt op 18 november uitgereikt door de secretaris-generaal Curatieve Zorg.

Deze korte video laat zien waarom Antwan genomineerd is: 

Antwan: “De meeste aandacht bij suicidaliteit gaat logischerwijs uit naar de mensen die het leven niet meer zien zitten en de hulpverlening daaromheen. Naasten zijn dan een onderbelichte doelgroep, hebben we gemerkt. En bij nabestaanden is dat helemaal het geval, want als de patiënt is overleden wordt het dossier gesloten.”

Binnenkort levert Antwan vanuit zijn project een handreiking voor zorgprofessionals op. Deze handreiking geeft handvatten voor een actieve samenwerking met de naasten van een patiënt met suicidaliteit. We besteden hier uiteraard aandacht aan op deze website.

Meer weten over Antwan? Lees het indrukwekkende interview dat hij onlangs gaf aan LINDA. 

Download het workshopmateriaal

Download het workshopmateriaal

Download het workshopmateriaal

wie ben jij?