Denk je aan zelfdoding?
Heb je nu hulp nodig?

Denk je aan zelfdoding?

Schulden
& Suïcidepreventie

DE IMPACT VAN SCHULDENPROBLEMATIEK

Mensen met schulden hebben twee keer zo vaak suïcidale gedachten als mensen zonder schulden. Praten helpt, het lucht op en helpt de gedachten te ordenen. Veel vrijwilligers en professionals vinden een gesprek over zelfdoding best spannend. Suïcidepreventie begint bij het herkennen van signalen en weten hoe je een gesprek over zelfdoding voert. Daarom vind je op deze website laagdrempelige tips en workshopmateriaal voor iedereen die samenwerkt met mensen met schulden.

Nadja Jungmann

Trainer gespreksvaardigheden en lector en hoogleraar schuldenproblematiek

“Zelfmoordpreventie begint bij de eerste onbetaalde rekening. ”

Voor wie?

Om je zo goed mogelijk te helpen bij het herkennen van signalen en het voeren van een gesprek over zelfdoding bieden wij materialen die aansluiten bij jouw rol. Vertel ons wie je bent, dan helpen wij je op weg:

“Dankzij deze workshop durf ik bij hulpvragers het gesprek aan te gaan over zelfdoding, het beestje bij de naam te noemen en laat ik me in een gesprek hierdoor niet overweldigen”

Tessa – Geldfit

Wat kan jij doen?

Welke signalen geeft iemand die mede door schulden aan zelfdoding denkt? En hoe maak je deze signalen bespreekbaar? Een gesprek voeren over zelfdoding kun je leren. Bekijk de concrete tips en praktische achtergrondinformatie op deze pagina. Voor trainers is gratis opleidingsmateriaal beschikbaar.

Informatie & downloads

Ik werk met mensen met schulden

Ik ben werkgever

Ik ben trainer gesprekstechnieken

Waarom dit initiatief?

Schuldenproblematiek kan moedeloos maken. Zo moedeloos dat er mensen zijn die daardoor het leven niet meer zien zitten. Praten over zelfdoding kan hun leven redden, het is een eerste stap naar een oplossing. Daarom willen we dat iedereen die met mensen met schulden werkt, weet hoe je dit gesprek aan kan gaan. Echt begrijpen wat schulden voor een impact op mensen hebben? Bekijk deze documentaire​.

Play Video

Share:

Download het workshopmateriaal

Download het workshopmateriaal

Download het workshopmateriaal

wie ben jij?