Denk je aan zelfdoding?
Heb je nu hulp nodig?

Denk je aan zelfdoding?

Woensdag

7 september

In Arnhem was de Roadtrip bus de hele woensdag te vinden op het Velperplein. Staatssecretaris Jeugd en Preventie (VWS) Maarten van Ooijen kwam op bezoek om met nabestaanden, naasten, professionals en andere betrokkenen in gesprek te gaan.

Bekijk de korte compilatie van zijn bezoek

Play Video

Er was veel ruimte om Arnhemmers op het plein te informeren en met elkaar in gesprek te gaan. Dit gebeurde samen met  netwerkpartners zoals wijkteams, de zorg en sportverenigingen.

Opening bankje in Arnhem en diverse gesprekken

Nadat de staatssecretaris het gele lintje opgespeld kreeg van Monique Kavelaars, de Voorzitter van de Raad van Bestuur van 113, openden zij samen het eerste bankje in Arnhem met de gouden plaque.

De staatssecretaris ging vervolgens in gesprek met 2 nabestaanden, over de impact van suïcide op een naaste.

Expositie nabestaanden

Antwan Wiersma van Stichting Aurora ging samen met Eline Snijders in gesprek met de staatssecretaris over hun expositie ‘Leven na zelfdoding’. Met deze indrukwekkende foto-expositie geven ze nabestaanden een gezicht en maakt het onderwerp zelfdoding beter bespreekbaar. Met een QR-code luister je naar een podcast, waarin nabestaanden hun verhaal vertellen.

In gesprek met GIMD

Daarnaast sprak 113 collega Miranda van Soest met met Amélie Timmermans, professional bij GIMD.  Hier is een podcast opname van gemaakt, die je binnenkort kan luisteren! GIMD is een organisatie voor bedrijfsmaatschappelijk werk. Zij begeleiden, adviseren, coachen en trainen medewerkers, teams en leidinggevenden en zorgen zo voor balans tussen mens en organisatie. Een van de speerpunten is aandacht voor mentale gezondheid en daarmee voor suïcidepreventie.

Podcast met de KVK


In een podcastgesprek besprak 113-colllega Miranda van Soest met Hans Klein Swormink en Gijs Bosch over hun werkzaamheden en wat ze tegenkomen op het gebied van suïcidaliteit bij ondernemers. Tijdens de coronacrisis heeft de KVK samenwerking gezocht met 113, omdat de gesprekken van hun medewerkers en ondernemers kantelden qua onderwerp. Wat heeft deze samenwerking aan concrete acties opgeleverd? Deze podcast kan je binnenkort beluisteren!

Waar zijn we?

Gallery

Blijf op de hoogte!

Op de hoogte blijven van de activiteiten van Samen Minder Suïcide? Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

wie ben jij?