Denk je aan zelfdoding?
Heb je nu hulp nodig?

Denk je aan zelfdoding?

Maandag

5 september

Een bijzondere start van de Roadtrip: om 05.30 verzamelden we op het strand van Vlissingen. Deze ‘Walk into the light’ werd georganiseerd door Stichting Hersteltalent. Een wandeling van circa 4 kilometer naar het licht toe om stil te staan bij de mensen die door suïcide om het leven zijn gekomen. En om aandacht te vragen voor naasten van suïcidaliteit en mensen die zelf te maken hebben met suïcidale gedachten.

Bekijk de korte compilatie van deze ochtend.

Play Video

Ervaringsdeskundige Pietje Baartmans heeft met een aantal collega’s van HerstelTalent deze indrukwekkende ochtend georganiseerd en is ‘s ochtends live geïnterviewd door Omroep Zeeland voor het radioprogramma ‘Zeeland wordt wakker‘. De Zeeuwse ervaringsdeskundige Roland werd tijdens het lopen ook live telefonisch geïnterviewd door Omroep Zeeland.

Zodra de dageraad aanbrak en het licht de duisternis verdrong,  kwamen de eerste mensen aan bij het paviljoen op het strand. Rustig en nog in gedachten namen de deelnemers plaats op picknickbanken, waar een ontbijt klaar stond en mensen met elkaar in gesprek raakten. 

Koos de Boed sprak indrukwekkende woorden over deze Walk into the light. Na Koos kwamen nog 2 andere ervaringsdeskundigen aan het woord die hun verhaal deelden met de aanwezigen. Deze ochtend was emotioneel, indringend en heeft diepe indruk achtergelaten op alle aanwezigen.

Walk into the light door heel Nederland

Vlissingen was niet de enige plek waar mensen naar het licht konden lopen. Zie walkintothelight.nl voor meer informatie.

Middelburg: stil staan bij de geüniformeerde beroepen

Het team deelde zich op: een aantal ging op bezoek bij bedrijfs- en traumacoach Maryella Grootjans. Hier was Directeur Zorg van Emergis, Ralph Gillissen bij aanwezig.  Maryella vertelde haar indrukwekkende verhaal met het werken met de zogenaamde geüniformeerde beroepen, in het bijzonder met mariniers en politie. Juist voor die groep is praten over mentale gezondheid een uitdaging, aangezien het gevoel heerst dat ze altijd sterk moeten zijn. Maryella ondersteunt als coach mensen die als (oud)geüniformeerde mentale ondersteuning nodig hebben, bij onder andere PTSS. Bekijk het interview tussen Marja en Maryella over Maryella’s werk met mensen in geüniformeerde beroepen en hoe belangrijk erkenning is.

Oud-commando Ray Klaassens heeft een indrukwekkende boodschap voor deze groep opgenomen en gedeeld via zijn LinkedIN pagina.

Middelburg: in gesprek op de markt met voorbijgangers

De Roadtripbus stond van 10.00 tot 12.00 uur op de markt. Sommige mensen wilden graag  in gesprek, bij andere voorbijgangers was er schroom. Er zijn indringende en verdrietige, maar ook mooie gesprekken gevoerd. Iedereen kreeg een flyer, mooie kaart en eventueel ander materiaal mee met de juiste informatie en verwijzing naar hulp.

Bezoek ziekenhuis, GGZ instelling Emergis en schuldhulporganisatie Orionis

In de middag bezochten we het ADRZ ziekenhuis en de GGZ instelling Emergis in Goes. We gingen in gesprek met Jessica Burger van de schuldhulpverleningsorganisatie Orionis. Dit gesprek is terug te luisteren via de Samen Minder Suïcide podcast. Bij Orionis worden de schuldhulpverleners geschoold om ook aandacht te hebben voor suïcidepreventie.

In gesprek met ervaringsdeskundigen

Ervaringdeskundigen Roland, Alfons en Eric waren de hele dag aanwezig. Deze mannen ‘van middelbare leeftijd’ deelden hun verhaal met ons en gingen op het plein bij het ziekenhuis ook in gesprek met bezoekers en medewerkers van het ziekenhuis. Alfons gaf aan: “Het beginnen van een gesprek over een nog altijd beladen onderwerp, is hierdoor van de grond gekomen.”

Play Video

Waar zijn we?

Middelburg

Gallery

Blijf op de hoogte!

Op de hoogte blijven van de activiteiten van Samen Minder Suïcide? Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Publiekscampagnes gericht op algemene mentale thema's., zoals eenzaamheid, geldzorgen, prestatiedruk

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam quis congue sem, eget ultricies tellus. Suspendisse hendrerit facilisis quam quis accumsan. Phasellus eu mauris non magna consectetur dignissim. Etiam ornare orci ipsum, hendrerit cursus sem fermentum ut. Morbi eu sapien non libero vehicula consectetur eu consequat felis. Donec neque magna, facilisis non aliquet at, porta vel orci. Nam facilisis ultrices dolor, nec ornare risus tincidunt nec.

Download het workshopmateriaal

Download het workshopmateriaal

Download het workshopmateriaal

wie ben jij?