Denk je aan zelfdoding?
Heb je nu hulp nodig?

Denk je aan zelfdoding?

Donderdag

8 september

In Roermond parkeerde de Roadtripbus op het Munsterplein, een ontzettend mooi plein met een muziekkoepel waar veel voorbijgangers langsliepen. Een groot aantal mensen heeft persoonlijke gesprekken gevoerd met het Roadtrip team. Wegens privacy delen we geen voorbeelden, maar de reacties die mensen gaven na het gesprek maakten het voor ons weer duidelijk hoe belangrijk het gesprek over zelfdoding voeren is voor naasten. Een reactie was:

"Dit gesprek raakt me. Ik ga thuis direct met mijn partner bespreken wat we kunnen doen om haar zus te helpen. Ik heb nu net wat meer aanknopingspunten en handvatten, zodat ik weet welke mogelijkheden ik heb en hoe ik het ga aanpakken"

Door gesprekken zoals deze, kon het team mensen anders laten nadenken over hun situatie en ze net wat meer zelfvertrouwen geven om het gesprek te voeren. 

Podcast #6 met nabestaande Julie

Tussen de bedrijven door nam Anne Roos, Kwartiermaker bij 113, een podcast op met Julie, die haar vader aan suïcide verloor. Haar boodschap: “Breek het gesprek open, maak het bespreekbaar en samen maken we het verschil.”

Deze podcast komt binnenkort online.

Play Video

Opening bankje

Eind van de middag opende wethouder Marianne Smitsmans van Roermond  samen met twee ervaringsdeskundigen een ‘IkZieJe’ bankje.

Vervolgens maakte het Roadtrip-team zich op voor een fietstocht georganiseerd door ‘met ggz’ vanuit het Actienetwerk Zelfmoordpreventie Midden-Limburg. Met een groep ervaringsdeskundigen, naasten, vrijwilligers en professionals werden een aantal organisaties bezocht. Het doel was om aandacht te vragen voor het bespreekbaar maken van suïcide bij mannen van middelbare leeftijd. Bekijk de kick-of van deze publiekscampagne in onderstaande video.

Play Video

Ondertekening intentieverklaring Laurentius ziekenhuis

De eerste stop van de fietstocht was het Laurentius ziekenhuis. Hier vond de ondertekening van de intentieverklaring plaats, om als ziekenhuis mee te werken aan het 113 netwerk ziekenhuizen. Een feestelijk moment!

Vervolgens ging de fietstocht langs de Voedselbank. De huidige financiële problemen die steeds meer mensen raken zijn hier merkbaar. Steeds meer mensen zijn aangewezen op deze hulp. Financiële problemen en schulden zijn belangrijke onderwerpen binnen suïcidepreventie. Na dit gesprek ging de fietstocht verder langs Sportservice Roermond en JSP+. Aan het begin van de avond vertrok de bus richting Hoorn.

In het nieuws

Deze dag werd opgepikt door de regionale media, check het bericht ‘Roermond staat stil bij Wereld Suicidepreventiedag’ van 1Limburg en de uitzending ‘Zelfmoordpreventie is nog steeds hard nodig’ van L1.

Intussen in Amsterdam: de Man in Mind meetup

In de avond vond een indrukwekkende avond plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam: Man in Mind meetup. Aan de hand van inspirerende verhalen van mannen die een moeilijke periode doorgekomen zijn, wordt het gesprek met hen en professionals aangegaan. Hoe zijn deze mannen er bovenop gekomen? Hoe praat je erover met je omgeving? En wat kunnen we hiervan leren?

Kijk dit event terug! 

Waar zijn we?

Gallery

Blijf op de hoogte!

Op de hoogte blijven van de activiteiten van Samen Minder Suïcide? Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Publiekscampagnes gericht op algemene mentale thema's., zoals eenzaamheid, geldzorgen, prestatiedruk

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam quis congue sem, eget ultricies tellus. Suspendisse hendrerit facilisis quam quis accumsan. Phasellus eu mauris non magna consectetur dignissim. Etiam ornare orci ipsum, hendrerit cursus sem fermentum ut. Morbi eu sapien non libero vehicula consectetur eu consequat felis. Donec neque magna, facilisis non aliquet at, porta vel orci. Nam facilisis ultrices dolor, nec ornare risus tincidunt nec.

Download het workshopmateriaal

Download het workshopmateriaal

Download het workshopmateriaal

wie ben jij?