Denk je aan zelfdoding?
Heb je nu hulp nodig?

Denk je aan zelfdoding?

Netwerk Ervaringsdeskundigheid Suïcidepreventie

Veiligheid en effectiviteit van zorg verbeteren

Koos de Boed

Stichting Suïcide Preventie Centrum

Netwerk Ervaringsdeskundigheid Suïcidepreventie

De meerwaarde van het inzetten van ervaringsdeskundigen voor suïcidepreventie wordt wel gezien, maar nog te weinig toegepast. Dat komt door de onbekendheid van mogelijkheden, het onvindbaar zijn van geschikte ervaringsdeskundigen en de belemmeringen bij hulpverleners.

Dit project wil daar verandering in brengen door het zichtbaar maken van ervaringsdeskundigen via een netwerk en het opstellen van een adviesnota.

Het netwerk

Het netwerk bestaat uit ervaringsdeskundigen die landelijk werken op het gebied van suïcidaliteit. Zij vertegenwoordigen elk een regio en brengen daar beschikbare ervaringsdeskundigen in beeld. Door het zichtbaar maken van ervaringsdeskundigen bevorderen we de inzetbaarheid.

Adviesnota

De adviesgroep bestaat uit ervaringsdeskundigen en hulpverleners. Samen stellen zij een adviesnota op over wat een ervaringsdeskundige nodig heeft om door een hulpverlener ingezet te worden bij suïcidepreventie. Omgekeerd beschrijven ze wat een hulpverlener nodig heeft om een ervaringsdeskundige in te zetten.

Wat willen we bereiken?

Met het project willen we de inzet van ervaringsdeskundigen voor suïcidepreventie bevorderen. Hierdoor zorgen we voor meer openheid over suïcide en kunnen we uiteindelijk het aantal suïcides en pogingen verminderen.

Over Koos de Boed

Koos is Initiatiefnemer en Landelijk Coördinator Stichting Suïcide Preventie Centrum, voorzitter werkgroep suïcidepreventie MIND en Ervaringsdeskundige Suïcidaliteit.

Met zijn ervaring zet hij zich in om iedereen die te maken heeft met suïcidaliteit die ondersteuning te bieden waar diegene behoefte aan heeft. Koos doet dit niet alleen door zelf gesprekken te voeren en groepen te begeleiden. Hij maakt dit ook voor anderen bereikbaar.

Betrokken partners

Deze organisaties zijn betrokken bij dit project.

Publiekscampagnes gericht op algemene mentale thema's., zoals eenzaamheid, geldzorgen, prestatiedruk

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam quis congue sem, eget ultricies tellus. Suspendisse hendrerit facilisis quam quis accumsan. Phasellus eu mauris non magna consectetur dignissim. Etiam ornare orci ipsum, hendrerit cursus sem fermentum ut. Morbi eu sapien non libero vehicula consectetur eu consequat felis. Donec neque magna, facilisis non aliquet at, porta vel orci. Nam facilisis ultrices dolor, nec ornare risus tincidunt nec.

Download het workshopmateriaal

Download het workshopmateriaal

Download het workshopmateriaal

wie ben jij?