Denk je aan zelfdoding?
Heb je nu hulp nodig?

Denk je aan zelfdoding?

Werk jij met mensen met schulden?

Vermoed je dat iemand door geldzorgen aan zelfmoord denkt? Dan is het belangrijk dat je er over in gesprek gaat. Veel mensen schamen zich voor geldzorgen. Praten over zelfmoord is dan helemaal moeilijk. Help de ander en open het gesprek. ​

Meer weten?

Om het gesprek over zelfmoord te kunnen voeren is het belangrijk dat je wat meer weet over het ontstaan van zelfmoordgedachten, hoe dit samenhangt met schuldenproblematiek en hoe je het gesprek hierover aangaat.​

Geldzorgen & Zelfmoord

Geldzorgen zonder zicht op een oplossing kunnen gedachten aan zelfmoord in de hand werken. Er is een grote toename te zien van mentale problemen naarmate schuldenproblematiek langer aanhoudt. Lees meer over het effect van geldzorgen op iemands gedrag en welzijn.
Lees meer

Stappen in een gesprek over zelfmoord

Door te praten over zelfmoord kan je een leven redden. Maar hoe open je het gesprek? Wat zeg je wel? En wat beter niet? Deze stappen helpen je het gesprek te voeren.
Lees meer

Het ontstaan van zelfmoordgedachten

Er zijn veel misverstanden over zelfmoordgedachten. Mensen met grote geldzorgen krijgen daardoor niet altijd de aandacht en de hulp die ze nodig hebben. Lees hier hoe gedachten aan zelfmoord zich kunnen ontwikkelen.
Lees meer

Share: