Denk je aan zelfdoding?
Heb je nu hulp nodig?

Denk je aan zelfdoding?

Download gratis trainingsmateriaal

Ben je trainer gespreksvoering?

Wil je aan de slag met het geven van een training zelfmoordpreventie voor mensen die werken met mensen met geldzorgen? Dan kan je met het gratis trainingsmateriaal een dagvullende training zelfmoordpreventie geven. Uiteraard zit hier een uitgebreide trainerhandleiding bij, waarin staat uitgewerkt hoe de modules gegeven kunnen worden en waar relevante achtergrondinformatie te vinden is. De totale training duurt ca 6 uur.

Download het materiaal onderaan deze pagina, het wordt toegestuurd door 113 Academy.

Inhoud trainingsmateriaal

Het opleidingsmateriaal bestaat uit een mini-documentaire en de volgende vijf modules:

Mini-documentaire 8 minuten

Module 1: Samenhang tussen geldzorgen en zelfmoord​

Module 2: Stappen in een gesprek bij signalen ​

Module 3: De ontwikkeling van zelfmoordgedachten​

Module 4: Reflecteren om contact te maken​

Module 5: Open vragen stellen om de ander verder te helpen

Voorlichting of workshop

Elke betrokken professional kan de mini-documentaire aan collega’s laten zien en in aanvulling daarop een of meerdere van de eerste drie modules met hen doorlopen. Het materiaal is zo opgezet dat de degene die de voorlichting of workshop geeft zelf geen expert hoeft te zijn op het terrein van zelfmoordpreventie. Het materiaal is zo ontwikkeld dat je als het ware samen met je collega’s op een leerreis bent, mede door het gebruik van interactieve elementen. De inzet van de eerste drie modules neemt doorgaans ongeveer 2,5 à 3 uur in beslag.

Training zelfmoordpreventie

Professionals die al trainingen gespreksvoering geven, en in dat kader thuis zijn in motiverende gespreksvoering, kunnen ook module 4 en 5 geven. In één dag leren professionals en vrijwilligers wat zelfmoordpreventie van hen vraagt (module 1 tot en met 3)  en hoe ze daar concreet invulling aan kunnen geven (module 4 en 5). De duur van de gehele training is 6 uur.​

Samen maken we het materiaal nog beter

Welke ondersteuning is beschikbaar?

113 Zelfmoordpreventie verzorgt periodiek trainingen en bijscholingssessies voor de professionals, vrijwilligers en trainers die het materiaal gebruiken en graag wat extra handvatten willen om het materiaal in te zetten.

Wat zijn de voorwaarden?

Het materiaal is met zorg samengesteld en gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Voorwaarde bij gebruik van het opleidingsmateriaal is dat dit zodanig wordt ingezet als het is ontwikkeld en niet wordt aangepast.

Enthousiast geworden?

Vraag hieronder het gratis materiaal aan. Na het invullen van het aanvraagformulier ontvang je automatisch een e-mail met een link naar de modules en de bijbehorende handleiding.

Ervaring & feedback

Doorontwikkeling van het materiaal is voor ons belangrijk. Met het aanvragen van het materiaal geef je 113 Zelfmoordpreventie toestemming om contact op te nemen voor het verzamelen van jouw ervaring en feedback. Ook houden we je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en eventuele aanpassingen aan het trainingsmateriaal.

Aanvragen trainingsmateriaal

Vragen?

Vragen over de inhoud van de training? Twijfel of deze training iets is voor jou of jouw organisatie? Of dat je de juiste competenties in huis hebt? Neem dan contact op met de Academy.

Bekijk alles wat jij kunt doen:

Publiekscampagnes gericht op algemene mentale thema's., zoals eenzaamheid, geldzorgen, prestatiedruk

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam quis congue sem, eget ultricies tellus. Suspendisse hendrerit facilisis quam quis accumsan. Phasellus eu mauris non magna consectetur dignissim. Etiam ornare orci ipsum, hendrerit cursus sem fermentum ut. Morbi eu sapien non libero vehicula consectetur eu consequat felis. Donec neque magna, facilisis non aliquet at, porta vel orci. Nam facilisis ultrices dolor, nec ornare risus tincidunt nec.

Download het workshopmateriaal

Download het workshopmateriaal

Download het workshopmateriaal

wie ben jij?