Denk je aan zelfdoding?
Heb je nu hulp nodig?

Denk je aan zelfdoding?

Conferentie suïcidepreventie in het hoger onderwijs

Nieuws

25 oktober 2022

Het signaleren, bespreken, diagnosticeren en behandelen van suïcidaal gedrag is nog geen structureel onderdeel binnen de opleidingen Verpleegkunde, Social Work, Psychologie en de psychologische BIG-opleidingen. Het is belangrijk dat suïcidepreventie een vast onderdeel van deze opleidingen wordt, zodat de vaardigheden van deze professionals toereikend zijn wanneer zij hiermee te maken krijgen. Daarom wordt op woensdag 23 november de inspirerende conferentie ‘Suïcidepreventie in het onderwijs’ georganiseerd door en voor betrokkenen bij deze opleidingen. Bent u werkzaam in dit veld? Lees dan snel verder en meld u aan voor deze middag!

Tijdens de conferentie kunt u luisteren naar de inspirerende keynote van drs. Maryke Geerdink, klinisch psycholoog en psychotherapeut en manager Hulpverlening bij 113. Ook krijgt u een ‘sneak peek’ van de e-learningmodules voor studenten en psychologen in opleiding. Deze modules worden doorontwikkeld voor diverse opleidingen, zodat het onderwijs naadloos te integreren is in het curriculum. De middag wordt vervolgd met diverse workshops gericht op de HBO-studies en wetenschappelijke en psychologische BIG-opleidingen. Om half 5 wordt de dag afgesloten met een informele borrel, met gelegenheid om verdiepende vragen te stellen en betrokkenen beter te leren kennen.  Zie het programma onderaan de pagina.

Datum en locatie
Het congres is op woensdag 23 november van 13.00 tot 17.00 uur en vindt plaats in Zeist in Hotel Theater Figi.

Aanmelden
Deelname is gratis. Aanmelden kan via m.de.heus@rinogroep.nl o.v.v. naam, organisatie en e-mailadres. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en het programma.

Download het workshopmateriaal

Download het workshopmateriaal

Download het workshopmateriaal

wie ben jij?