Denk je aan zelfdoding?
Heb je nu hulp nodig?

Denk je aan zelfdoding?

Bestuurlijke Leergang Suïcidepreventie: zij doen mee. U ook?

Nieuws

1 september 2022

Het afgelopen jaar zijn verschillende GGZ- en jeugdzorg bestuurders aan de slag gegaan met het thema suïcidepreventie middels de Bestuurlijke Leergang Suïcidepreventie. Een van deze bestuurders is Wencke de Wildt, lid van Raad van Bestuur van GGZ inGeest. Wencke roept in een video alle bestuurders op om zich aan te melden voor de nieuwe Bestuurlijke Leergang Suïcidepreventie in november 2022 of februari 2023. Centrale vraag binnen de leergang: wat kunnen bestuurders van GGZ- en jeugdzorginstellingen vanuit hun rol doen om dit thema beter op de agenda te krijgen en verandering teweeg te brengen?

De leergang wordt in opdracht van 113 Zelfmoordpreventie en de Nederlandse ggz uitgevoerd door adviesbureau EHdK en is een van de projecten uit de Landelijke Agenda Suïcidepreventie. Deelnemer Wencke de Wildt en andere deelnemende bestuurders roepen in een video iedereen op om mee te doen aan de volgende leergang. Wencke: “Ik zou heel graag willen dat elke behandelaar zich echt toegerust voelt om dat te doen waarvan we weten dat het helpt. Contact maken, het veiligheidsplan gebruiken, gestructureerde risicotaxatie, naasten betrekken, gerichte interventies op suïcidepreventie. Ik wil heel graag dat er een cultuur is in een organisatie waarin we met elkaar hierop leren. Dit begint natuurlijk ook bij onszelf.” Bekijk haar hele boodschap in de video.

Leiderschap centraal

In de leergang staan leiderschap en de bestuurlijke rol rondom suïcidepreventie centraal. De focus ligt op het creëren van een lerende cultuur die bijdraagt aan het voorkomen van suïcides. In het programma komen best practices vanuit bestuurlijke optiek en sprekers met bestuurlijke ervaring op dit thema aan bod.

Aanmelden of meer weten?

De nieuwe Bestuurlijke Leergang Suïcidepreventie start in november 2022 of februari 2023. Bent u een GGZ- of jeugdzorg bestuurder en wilt u dit onderwerp beter aanpakken? Meldt u aan of ontvang meer informatie door een mail te sturen naar leergangsuicidepreventie@ehdk.nl. Of lees meer over de inhoud en data van de leergang in de brochure.

Publiekscampagnes gericht op algemene mentale thema's., zoals eenzaamheid, geldzorgen, prestatiedruk

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam quis congue sem, eget ultricies tellus. Suspendisse hendrerit facilisis quam quis accumsan. Phasellus eu mauris non magna consectetur dignissim. Etiam ornare orci ipsum, hendrerit cursus sem fermentum ut. Morbi eu sapien non libero vehicula consectetur eu consequat felis. Donec neque magna, facilisis non aliquet at, porta vel orci. Nam facilisis ultrices dolor, nec ornare risus tincidunt nec.

Download het workshopmateriaal

Download het workshopmateriaal

Download het workshopmateriaal

wie ben jij?