Denk je aan zelfdoding?
Heb je nu hulp nodig?

Denk je aan zelfdoding?

Projectleider Antwan Wiersma wint de Shakingtree Award 2022

Nieuws

1 december 2022

Antwan Wiersma heeft de Shakingtree Award gewonnen! Deze prijs is door het Ministerie van VWS in het leven geroepen en wordt toegekend aan een persoon die zich met positiviteit en kennis van zaken inzet voor betere zorg. Op 18 november werd de prijs uitgereikt door de secretaris-generaal Curatieve Zorg Marcelis Boereboom.

Antwan Wiersma is binnen de Landelijke Agenda Suïcidepreventie vanuit Stichting Aurora projectleider voor het project “Actieve samenwerking met naasten”. Dankzij zijn onvermoeibare inspanningen voor betere zorg en begeleiding van zowel naasten bij suïcidaliteit als nabestaanden na zelfdoding, heeft hij deze prijs gewonnen. Antwan: “Het was een grote eer om samen met Amber Heijneman en Pauline Redlich op het podium te staan. De anderen hadden de prijs net zo hard verdiend. Dat ik de prijs in ontvangst mocht nemen is natuurlijk een grote pluim op het werk dat we hebben verzet met elkaar. Dit zal heel veel gaan betekenen voor waar we met z’n allen mee bezig zijn en waar we naartoe willen.”

De aftermovie is op de website van de Rijksoverheid te bekijken.

Handreiking zorgprofessionals

In maart levert Antwan vanuit zijn project een handreiking voor zorgprofessionals op. Deze handreiking geeft handvatten voor een actieve samenwerking met de naasten van een patiënt met suïcidaliteit. Zodra de handreiking beschikbaar is delen we dit via deze website en nieuwsbrief van Samen Minder Suïcide.

Publiekscampagnes gericht op algemene mentale thema's., zoals eenzaamheid, geldzorgen, prestatiedruk

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam quis congue sem, eget ultricies tellus. Suspendisse hendrerit facilisis quam quis accumsan. Phasellus eu mauris non magna consectetur dignissim. Etiam ornare orci ipsum, hendrerit cursus sem fermentum ut. Morbi eu sapien non libero vehicula consectetur eu consequat felis. Donec neque magna, facilisis non aliquet at, porta vel orci. Nam facilisis ultrices dolor, nec ornare risus tincidunt nec.

Download het workshopmateriaal

Download het workshopmateriaal

Download het workshopmateriaal

wie ben jij?